Следвайте Гласове в Най-добрите фирми на глобално ниво оценяват щетите, които

...
Следвайте Гласове в Най-добрите фирми на глобално ниво оценяват щетите, които
Коментари Харесай

Антони Тренчев от Нексо: Ще съдим България за над 1 млрд. долара

Следвайте " Гласове " в 

Най-добрите компании на световно равнище правят оценка вредите, които ни нанесе акцията на българската прокуратура. Става въпрос за над 1 милиарда oолара и ще вземем ограничения да си отстоим ползите, това сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " единият от създателите на криптобанката " Нексо " Антони Тренчев. Той посочи, че вредите са изключително огромни, тъй като компанията е била пред лансиране на американската борса НАСДАК.
" Сега това се отсрочва, тъй като би трябвало да почистим вредите от тази некомпетентна акция на прокуратурата ", сподели още съоснователят на " Нексо ". В отговор на въпрос, Тренчев уточни, че се прецизира дали желае да е против страната или прокуратурата.

Тренчев разгласи, че одит осъществен в действително време от една от най-хубавите одиторски компании е посочил, че все още Нексо има повече активи в сравнение с отговорности.
Той акцентира, че извънсъдебното съглашение, подписано с 50 американски щата и комисията за скъпи бумаги и прокуратурата на Ню Йорк не е признание на виновност. " От Съединени американски щати сме спрели доста от дълго време да набираме нови клиенти, тъй като липса ясна регулаторна рамка ", сподели Тренчев. Той уточни, че няма нищо правилно в изказванията на прокуратурата, че акцията в българските офиси е поръчана от Съединени американски щати. Те обикновен програмен продукт не могат да прочетат, каква информация ще дадат.

Акцията против " Нексо " е явен знак към IT бранша в България и хората, които подаряват средства на партии като " Да, България ". Тренчев не скри, че познава Христо Иванов, тъй като в България " сме една шепа хора и всеки познава всекиго. " Ние сме световна компания. Не работим в България, съумяваме без политически чадър. Това ги изнервя от години и най-сетне посегнаха на компания, оценена на милиарди. Просперираме макар ставащото в България, от родолюбие. А дейностите на прокуратурата слагат рисков казус ", сподели още съоснователя на " Нексо ".
Случващото се в България визира моя бизнес и житейски проекти в доста дребен аспект сподели още съоснователят на Nexo Антони Тренчев. Той разгласи още, че от дълго време не живее в България. 
" Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и огромна част от тях - противозаконни. Ние ще отговорим по подобавящия метод на това ", съобщи Тренчев. Той отхвърли изказванията, че компанията му финансира терористи и още веднъж ги дефинира като “абсурдни ”. 
“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със общоприет текст. Това е, което е показано и на сътрудниците ни, арестувани за малко в София ”, сподели той. 
По думите му формалните обвинявания - неговото и на Коста Кънчев, към момента не са връчени. 
Тренчев съобщи изрично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo ”, посочи той, опровергавайки формалната теза на прокуратурата. 
Тренчев изясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в листата на търсени лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в действително време ”, изясни Тренчев. Той посочи, че това е сертифицирана стратегия, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се употребила от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.   “Това е допустимо единствено при блокчейн технологиите и криптовалутите ”, разясни Тренчев.
В края на диалога той заключи, че става дума за едно " необикновено театрално зрелище ", само че в последна сметка злото ще рухне.
За изказванията на българската прокуратура
Това, което българската прокуратура е обяснила като “международно партньорство ” се показва в даването на софтуерното решение, сподели Тренчев “Това е безусловно неуместно обвиняване ”, безапелационен е той. Според него аргументите на българската прокуратура са политически. “Беше комфортен миг звучно да се ударят партии като Политическа партия и Демократична България и да се саботира третия мандат ”, счита той. 
По думите му той е знаел за някои от даренията към “Да, България ”, направени от негови чиновници, “но не съм изследвал и не съм се вмешателства по никакъв мотив в тяхното решение да изразят гражданските си позиции ”, сподели още той. 
Тренчев отхвърли думите на експремиера Бойко Борисов, че “това е метод да се заобиколят разпоредбите ”.  “Трогателно, в действителност прочувствено. Това идва от човек, за който знаете какви подозрения има в обществото. Това е явен знак към проспериращия и преуспяващ IT бранш в България ”, сподели още той.
За политическия хайлайф
Тренчев удостовери, че се познава със съпредседателя на Демократична България - Христо Иванов. “Познавам Христо Иванов. Аз съм бил част от обществения живот в България преди години. Но не виждам по какъв начин това е съответстващо. Ние сме една шепа хора в България ”, разяснява Тренчев.
Той е безапелационен - двамата не са разговаряли за дарения. “Не знам по какъв начин по-ясно да го кажа. Ние сме световна компания, която не предлага услугите си в България, която съумява без обществени средства, европейски фондове, публични поръчки и политически чадър ”, безапелационен е той. 
За цената на транзакциите
“За страдание прокуратурата няма визия защо приказва ”, съобщи Тренчев. Според прокуратурата транзакциите на компанията са на стойност 94 милиарда Тренчев разясни - цената е над 100 милиарда “Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транзакции, за които следим всеки ден ”, изясни той и добави “просперираме макар всичко случващо се в България ” 
Той сподели още, че “въпреки препоръките на всички наши другари и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета страна да има един образец за това по какъв начин иначе могат да се случват нещата - с изключение на кюлчета, пачки и мародерство ”.
Източници: NOVA, dnevnik.bg
 
 
 
 
 
22 Яну 202316522 Яну 202319422 Яну 202376422 Яну 2023164422 Яну 2023104522 Яну 2023343КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 202324211 Яну 2023145619 Яну 202360828 Дек 20221047
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР